Lektion 38 – Stinner

Stinner har en något annorlunda historia. Själva målskottet hade funnits ett tag men hade inget namn. I början av 1990-talet så fanns det en förbundstidning (Bordshockey-Nytt). I den så var det alltid ett pyssel av någon sort. En gång var det ett rutnät av bokstäver som man skulle hitta olika typer av inspel i, tex centrifug, skyffel m fl. En kille som heter Robert Isaksson kunde inte hitta det sista ordet men hittade ”Stinner”. Och eftersom han gjorde ett styrskott som inte hade något namn så fick den heta Stinner. Så det var historien om Stinnerns uppkomst.

Att göra en Stinner är egentligen inte så svårt. Att få den att gå i mål är en helt annan historia. Så det är väl mer en kul grej som man kan ta till i grundspel eller på uppvisning. Överraskande är den en gång under en match och den är inte så svår att stoppa. Det är bara att ställa målvakten i vägen.

  1. stinnerPucken ligger hos vänsterbacken.
  2. Placera pucken i klykan mellan klubban och fasta foten en bit ner. Ungefär på samma ställe som när man gör ett uppspel till vänsteryttern. Så för motståndaren så ser det likadant ut.
  3. Vänsteryttern står vi blålinjen med klubban riktad mot målet.
  4. Backa backen ett par centimeter och tryck till hårt så att pucken får ordentligt med kraft och lyfter. Hårdare än när man ska spela upp till yttern. Sikta att träffa yttern mitt i magen ungefär.
  5. När pucken träffar yttern så ändras riktningen och pucken flyger iväg mot mål och upp i krysset.

Det krävs inget våldsamt spel utan snärtigt tillslag och att man har ett stadigt grepp i vänsteryttern så den verkligen står still. Exakt vilken position yttern ska ha får man prova sig fram då tillslaget på pucken påverkar hur pucken träffar yttern. Lycka till!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s