Lektion 35 – Ingevaldare

Att göra en Ingevaldare är inte det lättaste, men är överraskande när man får till den. Ingevaldaren är mer lämplig som träningspassning för att träna upp precisionen, men snygg att göra även på match. Ingevaldaren kan kännas bakvänd och omöjlig.

  1. ingevaldarePucken ligger hos högerbacken längst ner mot klubban. Det är lätt att tappa pucken till motståndaren då han kan lätt slå till på backens klubba.
  2. Vänsterbacken står längst ner i sitt spår men klubban mot sargen. Klubban är lätt vinklad åt höger så att han kan styra upp pucken intill målet.
  3. Passa pucken snabbt och hårt längs med sargen så att pucken styrs upp via vänsterbackens klubba. Passningen får inte vara för svag för då stannar den vid sargen, och inte för hård för då kan den hoppa över vänsterbackens klubba.
  4. Samtidigt som pucken träffar vänsterbackens klubba, vrider man backen moturs för att fånga in pucken i klykan mellan klubban och fria foten.
  5. Tryck nu spaken kraftigt framåt så att pucken går mot och i mål.

Det gäller att tajma rätt när man hämtar upp pucken med vänsterbacken. Man får inte vara för tidig för då stannar pucken kvar vid sargen, och inte för sent för då studsar pucken iväg. Oftast tillbaka och till motståndarens vänsterytter.

Man kan också göra denna passning baklänges, men det är riktigt svårt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s