Lektion 33 – Hjärpe

Hjärpen är en av de centerfinter som kräver god diciplin och puckkontroll. Samtidigt så är det inte så svårt. Ett rappt skott som går blixtrande snabbt att göra. Det bara ”smäller till” i motståndarens mål. Med fart och smidighet så är det lätt att få pucken att lyfta och snällt hoppa in i vänstra krysset.

  • hjärpeBörja med att stå ganska långt bak med centern och pucken på höger sida om spåret. Gå inte för långt bakåt för då blir du av med pucken till motståndarens viftande vänsterback.
  • Skjut centern framåt samtidigt som du vrider över pucken till vänster sida om spåret.
  • Nu ska pucken rulla runt spetsen på klubban så att den ligger framför bladet men på vänster sida.
  • Tryck nu centern rakt in så att pucken går på vänster sida i målet.

Man får börja med att göra Hjärpen väldigt sakta. Det är lätt att man har för bråttom med att vrida runt så att pucken far iväg. Det gäller att klubban hela tiden har närkontakt med pucken, och när man börjar få fart på Hjärpen så kan man göra en liten microvridning medsols för att trycka till pucken lite extra.

Som komplement till Hjärpen så kan man putta in pucken rakt fram istället. Detta är något man kan ta till när motståndaren är bergsäker på att man ska göra en Hjärpe. Lite nesligt men effektivt. Motståndarna har dock en benägenhet att inte gå på det två gånger under samma match.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s