Lektion 32 – Östlundare

Östlundaren är en trehandskombination som är mycket överraskande. Den är inte svår att göra om man redan innan kan göra Prototypen. Östlundaren är ett effektivt vapen att ta fram när man behöver göra ett mål eller två. Det finns många trehandskombinationer men det är inte många som använder dem ordentligt på matcherna. En trehandskombination kräver att man mitt under en av passningarna byter spak. Lite klurigt till en början då man behöver många gånger ställa spelarna på rätt ställe innan man börjar. Men Östlundaren är rätt lätt att göra och är inte så krävande, även om den är snygg.

  • ostlundarenPucken ligger hos högerbacken.
  • Finta att du ska passa upp till högeryttern så att motståndaren försvarar sig med vänsteryttern och vänsterbacken.
  • Slå nu en snabb passning lite lätt snett bakåt till vänsterbacken.
  • Vänsterbacken transporterar direkt pucken framåt och klackar över den till centern.
  • Byt spak så fort du slagit passningen och greppa centern istället.
  • Centern skickar iväg pucken mot mål vid valfri stolpe.

Passningen ska gå uppe vid egen blå för att det ska bli snabbhet i kombinationen. Går passningen mellan backarna för långt ner så kan motståndaren hinna med att ställa om sitt försvar. Östlundaren ska vara så snabb att när väl pucken är hos centern så ska motståndaren fortfarande vara kvar i försvarspossisionen med vänsterbacken. När väl pucken är på väg från centern och in i mål så ska det helt enkelt vara försent. Även om motståndaren är snabb och hinner greppa målvakten så är det inte säkert att målvakten är rätt placerad.

Östlundaren är en bra kombination då den kräver att motståndaren gör stora förflyttningar i sitt försvar. Stora förflyttningar tar tid att göra och det tar också tid att ställa iordning försvaret. Även om det är frågan om tiondels sekunder så är det ändå en lång tid. Man hinner lätt före om passningarna är snabba och precisa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s