Lektion 30 – C 29

I en tidigare lektion så pratade jag om Lill-stöveln. Om du har tränart ordentligt på den och kan göra den bra så kan du prova på att göra en C 29. Var namnet kommer ifrån är okänt, men den är en effektiv överraskning för motståndaren. C 29 är bra att kunna speciellt när motståndaren vet att man är bra på att göra Lill-stöveln.

  • c29Utgångsläget är samma som när man gör en Lill-stövel, men man står något centimeter längre ifrån målet. C 29 kräver lite mer utrymme.
  • Placera centern och pucken på samma sätt som när du ska göra en Lill-stövel.
  • Börja vrida gubben motsols så att pucken börjar röra sig åt Lill-stövel-hållet.
  • Innan pucken kommer allt för långt åt vänster så slå till pucken direkt med klubban så att den går in vid höger stolpe istället.

Vitsen med att ha samma utgångsläge och börja med samma rörelse som när man gör en Lill-stövel, är att lura motståndaren så att han flyttar målvakten för att stoppa en Lill-stövel. Det blir då ledigt att placera in pucken vid den högra stolpen istället. Om han istället står kvar med målvakten så kan man avsluta med en Lill-stövel istället.

C 29 fungerar bäst på de som spelat ett tag och vet vad en Lill-stövel är. De har lättare att bli bortfintad än en nybörjare.

Annonser

4 thoughts on “Lektion 30 – C 29

  1. C29 står för ”Centerfint #29” vilket väl är ett slags skämt. Funkar i praktiken bara när motståndaren har målvakten med ryggen utåt. Dessutom bör man bara göra den när man ser att motståndaren har en ”ryckig målvakt”.

    • Det är inte många som gör C 29:an ute på tävlingar. Den är ett osäkert kort för de flesta och inget man tar till som ett säkert mål i viktiga matcher. Men får man chansen så varför inte? 🙂

  2. Jimmy: Är du säker på att det är ett skämt? Enligt ryktet jag hört så var det någon Stockholmslirare som hade upprättat en lista över samtliga centerfinter. Vi får utreda detta vidare. 🙂

    • Då skulle måhända C 29 stå för Centerfint nr 29. Det skulle vara kul att få se den listan och se hur många centerfinter han fick ihop. Har du någon aning om vem det kan vara?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s