Lektion 29 – Prototypen

Prototypen är ett uppspel som kräver både noggranhet och snabbhet både itanke och handling. Prototypen är något som man måste träna länge och mycket på då en dåligt slagen Prototyp lätt blir till ett gratismål för motståndaren. Ingenting för en nybörjare att försöka sig på innan man behärskar flertalet av de andra varianterna. Men när man fått mera känsla för var man har gubbarna och kan spela mer utan att behöva koncetrera sig på var spakarna sitter, så är det dags att även ge sig på det lite svårare.

Prototypen är inte svår att förstå hur man gör, och att utföra den ensam vid spelet när man tränar är inte heller några större problem. Svårigheten är när det finns en motståndare som försöker stoppa passningen, då passningsvägen är mycket liten. Så här gör man en Prototyp.

  • prototypenVänsterbacken står uppe vid blå med pucken vilande mot klubban.
  • Centern står längst ner i sitt spår nära vänsterbacken.
  • Passa över pucken till centern som snabbt stöter in pucken vid den bortre stolpen.

Passningen passerar motståndarens centerspår och passningen kan slås både framför och bakom motståndarens center. Man måste vara vaken på om motståndaren står längt bak i sitt spår eller lita längre fram. Det avgör på vilken sida man kan slå passningen. Det är viktigt att slå en hård och perfekt passning och att centern står med klubban snett framåt åt höger för att snabbt kunna fånga upp pucken och transportera den vidare in i mål. Lätt att träna på, men väldigt svår att få till på tävlingar. Om du har varit duktig på att träna in passningsvägen mellan vänstebacken och högeryttern så har du redan kommit en bit på väg. Så lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s