Lektion 25 – Mexikanare

mexikanare

Mexikanare är en inte allt för pålitlig partner när man spelar bordshockey, men när det går ”troll i spelet”  så kan den vara ett bra sätt att lukra upp motståndarens försvar. Det är dock ingenting som man ska bygga sitt spelsätt på, men värd att ägna en stund träning på.

Mexikanaren är en inspelsvariant som kan bli väldigt överraskande för motståndaren. Även för en spelare av världsklass.

  • Ha pucken på högeryttern vilande i klykan mellan klubban och fasta foten, med ryggen vänd mot bortre kortsidan. Vicka lite på gubben och ryck lite i centern som om du tänker göra en Skyffel.
  • Stöt nu ner pucken hårt mot kortsidan så att pucken studsar i sargen och går tillbaka snett in mot centern. Stöt med den fasta foten och håll klubban nästan rakt mot kortsargen. Detta för att hjälpa till att styra pucken i rätt vinkel.
  • När nu pucken kommer tillbaka så möter du upp med centern och placerar in den i målet.

Sargstudsar kan vara rätt oberäkneliga ibland, då sargreklamen inte alltid sitter slätt. Om du gärna vill ta till en Mexikanare så försäkra dig om att reklamen sitter slätt. Är det en bubbla under så kan man skära av reklamen med klubban på en gubbe, och trycka fast reklamen ordentligt. Men som sagt: Mexikanaren är inte en fint att lita på, men väl värd att kunna. Man kan även avnäda Mexikanaren som en passningsväg till centern. Bra för den som är duktig på att göra centerfinter.

Mexikanaren är jobbig att försvara sig mot, och det händer att motståndaren rycker ner backen när han/hon väl upptäcker vad som händer. Då kan det också hända att motståndaren gör självmål ifall klubban sticker ut mot mitten av planen. Tjoss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s