Lektion 21 – Trulsen

Det finns många varianter på inspel som uppstår på olika sätt. En del av dem får namn på olika sätt. Många gånger efter någon spelare som flitigt använder inspelet och blivit duktig på det. Trulsen är en sådan. Den har säkert många olika namn runt om i världen, men här på bordshockeyskolan så går den under namnet Trulsen.

Trulsen är en bakvänd – något krånglig – variant på skyffel. Risken är stor att pucken hamnar i eget mål, vilket gör att man måste vara väldigt noga med att högerbacken står så nära mitten på planen som det bara går. Ändå finns risken att pucken snöpligt hamnar i egen bur. Målvakten måste också täcka den högra halvan av målet. Detta för att som sista utpost rädda en eventuellt misslyckad passning.

TrulsSå här gör du en Truls.

  • Börja med pucken längst bort nere vid motståndarens mål vänd så att klubban står mot sargen. Inte rakt ut som klockan 3 utan mer som klockan 4-5. Pucken ligger på den klubbsida som är gubbens framsida. Slå nu en ganska snabb passning snett bakåt inåt mot centern.
  • Centern har utgångsläget vid mittpunkten. När pucken kommer fram till centern så stöter centern framåt på samma sätt som när man gör en skyffel. Har man klubban åt höger så går pucken mer åt högersidan på målet. Har man klubban snett framåt vänster så går pucken mer åt vänster mot målet. Vilket man föredrar är upp till var och en. Det är lättare att missa passningen med centern om man har klubban åt vänster. Bar att tänka på.

Trulsen är rätt knepig att få till. Det lär bli många självmål på vägen, men den är väl värd att träna på. Den är annorlunda och lite överraskande då den är så bakvänd och svår att försvara sig mot. Ofta försvarar motståndaren automatiskt lite för när sitt mål, vilket ger ett par extra centimeter att slå passningen på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s