Lektion 20 – Bilder säger mer än ord

Denna lektion ska vi ägna oss åt att titta på en video. Videon är inspelad på SM 2012 och det är en av matcherna i finalen mellan Thomas Petersson (t.v.) och Peter Östlund (t.h.) Två mycket bra spelare. Thomas Petersson har en mer vild spelstil som bygger mycket på hastighet. Det är få spelare som klarar av att spela i samma extrema tempo som Thomas. Nackdelen med högt tempo är att man lätt tappar en spelare på fel plats. Thomas Petersson är en av få som verkligen bemästrar hastigheten och tappar mycket sällan bort en spelare. Tack vare sin snabbhet och hastighet, så kan ha få till många mål på en och samma match då han helt enkelt hinne före. Både för att roffa åt sig pucken som att passera ett försvar.

Peter Östlund har ett betydligt lugnare tempo på sitt spel. Ta hand om pucken och ha den under kontroll med långsammare och väl genomtänkta passningar, för att avsluta med en tempoväxling och avslutande passning/skott.

Titta och njut. Repriserna på målen är inlagda i efterhand. Matchen spelas under fem minuters ineffektiv tid. Alltså klockan rullar hela tiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s