Lektion 12 – Rockader överraskar

Då var det dags igen för en ny lektion. Hoppas du är beredd för här kommer det att gå fort. Denns gång ska vi ta och gå igenom hur man gör en Rockad och en bakvänd Rockad. De är båda effektiva vapen, men kan lätt även bli bakslag när man gör dem. Om motståndaren är allert och försvarar sig offensivt så kan det lätt sluta med att pucken ligger i eget mål istället för motståndaren. Men blir man duktig på Rockad så har man ett effektivt vapen, för det dyker upp ett par tre tillfällen i varje match för en Rockad.

Rockaden är ett rappt backskott som ofta kommer som en ren överraskning. Men man måste ha koll på när man kan göra den eller inte. Om man är duktig med sina backar och har tränat mycket på sitt passningsspel så ska man ta tillfället i akt när ett läge bjuds. Skottläget kan vara bara några få sekunder så det gäller att snabbt fatta sitt beslut. Oftast så infinner sig läget när man ligger i försvar och motståndaren anfaller med flera skott. Så fort man får tag på pucken med ena backen så behöver man vara väl intränad på att göra en Rockad, eller en bakvänd Rockad. Så här gör man:

  • Pucken ligger framför högerbacken.
  • En ganska hård passning slås över till vänsterbacken.
  • Vänsterbacken skjuts framåt längs med spåret.
  • När vänsterbacken träffar pucken med den fast foten eller med klubban, så lyfter pucken och går in i första krysset.

Det kan vara svårt att komma igenom försvarsmuren om motståndaren hinner ställa upp alla sina spelare längs med mittlinjen. Då krävs det ett riktigt precisionsskott. Risken är stor att pucken går in i eget mål istället. Lika så ska man undvika att göra Rockad om motståndaren håller i centern. Det är lite väl lätt att pucken styrs in i eget mål då. Bästa tillfället att göra en Rockad är när motståndaren tappar pucken och man snabbt kan ställa om medan motståndaren fortfarande håller i anfallsspelarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s