Lektion 8 – Förolämpningen

Fick du några goda tips av Lasse? Det var länge sedan som han gjorde Bordshockeyskolan. Efter några år utanför bordshockeyn så är han åter tillbaka, nu som coach till sin son Oscar. Så lyssna och lär av Lasse. Titta på Lasses Bordshockeyskola flera gånger.

Nu ska vi gå vidare med ytterligare ett inspel till. Denna gång ska vi Förolämpamotståndaren totalt. Förolämningen är ett perfekt vapen att kunna. Precis som Maltsev så är det ett enkelt avslut som får de flesta motståndare att muttra. Förolämpningen tillsammans med Centrifugen kan många gånger bli skillnaden mellan mål eller inte mål.

  • Förolämpningen har samma utgångspossition som Centrifugen.
  • Ryck lite i centern för att lura motståndaren att du ska göra enCentrifug.
  • Gå sakta längs med sargen från hörnet mot tekningscirkeln.
  • När backen försöker täcka passningen till centern och målvakten tappar markeringen vid stolpen så vrider man in pucken direkt i mål.
  • Med lite extra kraft så kan man få pucken att hoppa över en eventuell målvaktsklubba.

Förolämpningen kan man göra längs med hela vänsterytterns spår. Ju närmare mittlinjen man kommer desto mer måste man vrida på gubben för att få pucken att gå mot mål och blir därför svårare att göra än nere vid tekningscirkeln. Oftast får man läget redan nere vid målet då backen blir allt för ivrig och går helt enkelt bort sig i jakten på att stoppa ett inspel.

Det är inte alltid som man måste göra mål med en Förolämpning. Har man svårt att komma förbi backen med passningen till centern, så är det en god idé att göra en Förolämpningeller två för att få backen att bli lite fegare och stanna kvar längre tid nere vid målet, vilket ger mer plats för Centrifuger. Så kombinera Förolämpningen och Centrifugen. Båda är bra sätt att göra mål på, men om man kombinerar dem så blir det mer än dubbelt så bra. Så kämpa på med att bemästra vänsteryttern. Den har många finesser som vi kommer till senare i Bordshockeyskolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s