Lektion 6 – Maltsev

Har det gått bra att träna? Det har det säkert gjort. Hur kul det än är att spela matcher så behöver man träna en lite stund varje dag. Det är alltid bättre att träna en kvart varje dag än att träna en timme en dag i veckan. Visst är det bra med ett långpass ibland också, men de korta träningstunderna är viktiga.

Nu ska vi ta nästa form av inspel. Denna gång går vi igenom hur man gör en Maltsev. Den ser väldigt enkel ut och är enkel att göra, men kräver sin träning ändå. Maltsev är inte så enkel trots att man använder bara högeryttern för att göra mål.

Maltsev är bra att kunna då den är ett bra vapen som alternativ till Skyffeln. När man har gjort några Skyfflar så är det ett utmärkt tillfälle att istället göra en Maltsev.

  • Ha samma utgångspossition som när du ska göra en Skyffel.
  • Istället för att passa in till centern så gå snabbt ner mot målet.
  • Strax innan förlängda mållinjen så vrider man högeryttern motsols och styr in pucken intill stolpen.

Med lite träning så får man snart fart på Maltsev och pucken kan till och med lätta från isen så att den går över eventuella klubbor. Likväl som Maltsev är effektivt att ta till när motståndaren tror att man ska göra en Skyffel, så kan några Maltsev göra motståndaren rädd för att gå bort sig, och blir mer stillastående med sin vänsterback. Det öppnar upp för att göra en Skyffel istället. Så Maltsev kan man gärna använda som hot för att få bort motståndarens vänsterback.

Maltsev är också bra att kunna då det ger fler passningsmöjligheter för att göra en Skyffel. När man kommit i läget för att lägga pucken i mål så vrider man lite extra på högeryttern så att passningen går snett bakåt inåt till centern. Effektivt om motståndaren rycker ner sin vänsterback för att skydda sig mot Maltsev, och därmet lämnar fri väg bakåt till en center som står och väntar på passningen uppe vid cirkeln. Bara att skyffla pucken vidare mot mål.

Lycka till!

 

In English

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s