Lektion 4 – Velodrom

Hur går det med träningen? Bara bra antar jag. Skyfflarna börjar sitta allt bättre och krånglet med livlig vänsterytter börjar bli till det bättre? Låter fint. Fortsätt att träna på dem så ofta du kan. Nu ska vi börja med att kombinera vänster och högeryttrarna. Det första man får göra är att träna på att passa från vänster till högerytter. Inte så svårt men kan vara lite klurigt.

Nu är det dags att träna på Velodromen. En kombination som bland annat består av en snabb passning.

  • Börja med att ha pucken hos vänsteryttern.
  • En rätt hård passning görs längs med sargen över till högeryttern. Det bästa är att trycka iväg pucken med hel gubben än att bara slå med klubban. Passningen ska vara tillräckligt hård för att med lätthet nå halvväg upp längs med högerytterns spår.
  • Högeryttern står med ryggen mot mål och klubban rakt mot sargen, eller en aning vinklad ner mot hörnet.
  • När passningen kommer möter man med högeryttern genom att skjuta högeryttern framåt mot sarghörnet. När klubban möter pucken så vrider man gubben motsols så pucken styrs mot mål.

Det krävs lite träning för att få den att gå mot och i mål. Prova dig fram vad som passar just sig bäst. Oftast så möter högeryttern pucken i höjd med tekningscirkeln, men beroende på vilken vinkel man har på klubban så kan man möta upp pucken lite tidigare eller senare.

Velodromen kan man använda som överraskning och är man tillräckligt snabb i sina rörelser så hinner man förbi motståndarens vänsterback om han försöker att stoppa pucken nere i vad sargen.

Man kan också göra Velodromen omvänd och skjuta med vänsteryttern, men det är klart svårare att genomföra. Då krävs det att vänsteryttern vrids medurs för att pucken ska gå mot mål, men även den är väldigt bra att kunna ta till som överraskning.

När man spelar mot bättre spelare så är oftast passningsvägen längs med sargen blockerad av backen, men lyckas man dölja passningen så kan det bli en rejäl överraskning när man fått pucken att skramla till i målet.

 

In English

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s