Lektion 10 – Kroken, ingenting att hänga upp sig på

Det var ett tag sedan sist och du har säkert hunnit träna en hel del sedan dess. Nu är det dags att utveckla Centrifugen ett steg. Nu är det dags förKroken. Med en extra passning kan man få motståndaren att tappa en del in försvaret och det blir öppet för att lägga in ett lösare skott mot mål.

  • krokenUtgångsläget är samma som för Centrifugen. Pucken ligger hos vänsteryttern.
  • Istället för att passa in till centern så låter man vänsteryttern fortsätta bakåt och passa vänsterbacken istället. Sikta på att få pucken att hamna i vänstra tekningscirkeln på din egna planhalva. Detta för att pucken inte ska hamna i eget mål om man missar med vänsterbacken.
  • Vänsterbacken står mellan egen blålinje och röda. Klubban åt vänster.
  • När pucken kommer mot vänsterbacken så tryck gubben rakt fram med lite kraft och passa tillbaka pucken till vänsteryttern.
  • Under tiden som passningen går till vänsterbacken så förflytta vänsteryttern till en plats mellan tekningscirkeln och förlängda mållinjen.
  • När passningen kommer tillbaka tillvänsteryttern, vrid gubben motsols så att pucken styrs in i mål.

Det tar sin tid att träna in Kroken då den består av två passningar istället för en. Dessutom så är det viktigt att hålla i vänsterpacken ordentligt så att klubban är stadig. Annars är risken stor att klubban viker sig lite och styr pucken ut till motståndarens högerytter. När du väl kan sen så kan du omväxlande göra Centrifug och Kroken. Det får motståndaren att tappa kontrollen på sitt försvar till viss del så att han öppnar upp sitt försvar för antingen en Centrifug eller en Kroken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s