Lektion 24 – Uppspel med vänsterbacken

Denna gång i Bordshockeyskolan ska vi börja med att träna på ordentliga uppspel. Något som är väldigt viktigt att kunna. Utan ordentliga uppspel så blir det inte heller något ordnat säkert anfall.

uppspel_vänster_1När motståndarens anfall tar slut och pucken har hamnat hos ens egna spelare så vill man komma till anfall så snabbt som möjligt. I detta läge är det lätt att bli ivrig och slänga iväg pucken i ett försök att vara snabb. Det är bara dömt att misslyckas nio gånger av tio. Ta hand om pucken med backarna och målvakten och gör ett uppspel istället. Ta ett andetag – man behöver faktiskt lite ny luft efter att försvarat sig ett tag – och påbörja ditt uppspel.

Uppspel är inte alltid så lätt. Motståndarens gubbar står som en ogenomtränglig mur med det finns gluggar i linjen och det ska man utnyttja. Antalet vägar att passa sig igenom är många men det gäller att hitta dem. Vi börjar med den lättaste backen – Vänsterbacken.

Ha pucken i klykan mellan klubban och den fasta foten. Transportera upp pucken till en position mellan röda och blå linjen. Lägg nu pucken tillrätta lite mer åt vänster. Se till att hålla in klubban framåt längs med spåret. Bara så mycket att motståndarens center inte kan slå till på din klubba. Backa nu vänterbacken en bit – några centimeter – och skjut sedan rappt och hårt backen framåt. När du träffar rätt så får fasta fotens bottenplatta pucken att lyfta och hoppa över till vänster yttern.

Genom att träffa pucken med olika fart och kraft så hamnar pucken allt från en decimeter ner längs med sargen till att den far iväg runt bakom målet och över till högeryttern. Så man kan placera pucken rätt så väl.

Läs mera…..>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s