Lektion 19 – Spjass

Tidigare tog vi upp Nacka som en centerfint. Det finns fler varianter på centerfinter. Allt för att göra det svårare för motståndaren att veta vad man ska göra. Nu ska vi titta närmare på Spjass.

Spjass har samma utgångsläge som Nacka. Sjass är betydligt knepigare att göra än Nacka, men är väl värd att lära sig. Om man kan både Nacka och Spjass så kan man välja sida. Knepet är att ha samma utgångsläge för båda. Och helst även samma fingergrepp! De som spelat ett tag tittar ofta på hur man håller fingrarna runt spaken för att avgöra om man kommer att göra en Nacka eller Spjass. En del gömmer fingrarna bakom andra handen, eller en bit av tröjan.

Läs mera…..>

2 tankar om “Lektion 19 – Spjass

  1. Är inte Hjerpe lättare är spjass och från samma utgångsläge mot samma hörn? Jag har försökt att göra spjass men kommer aldrig runt hela varvet…

    • Hjärpen är ganska olik Spjass, även om den avslutas på samma sida. Vi återkommer med hur man utför Hjärpen i en senare lektion.

      Ha gubben med klubban åt höger lite framåt. Greppa spaken med höger pekfinger på undersidan av gummitutten, ungefär vi yttersta leden. Plasera sedan tummen mot fingret så att tummen greppar gummituttens högra kant. Rulla sedan tummen åt vänster över gummitutten. Då bör du komma hela varvet runt.

      Exakt placering av just dina fingrar behöver du själv justera då alla människors fingrar är lite olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s