Lektion 18 – Försvar

Det svåranste man kan träna på är försvaret. Man måste helt enkelt ha någon som man spelar mot.

Det finns egentligen inte något helt rätt sätt som alla gör i försvaret och variationerna på försvaret är väldigt olika. Men det finns saker som är bättre än andra. Något som man måste komma ihåg är att man kan inte försvara sig mot allt hela tiden, utan man måste justera sitt försvar efter vad som motståndaren kan tänka sig att göra.

Läs mera…..>

2 tankar om “Lektion 18 – Försvar

  1. skulle du säga att en bra spelare är så säker på att sätta skyfflar och centrifuger i krysset att det inte ens hjälper att ha målvakten i mitten på boxförsvar?

    • Både ja och nej. Alla kan träna upp sig till att bli bra precissionsskyttar, Är man bra på att läsa spelet så kan man med små förflyttningar av målvakten stänga igen de luckor som alltid finns.

      Än så länge så finns det ingen spelare som har hundraprocentig träffsäkerhet. Men det finna många som är väldigt duktiga och de finner man i toppeliten. Många års träning ligger bakom deras framgångar.

      Så länge man tänker på att utgå från att ha målvakten i mitten av målet och med tiden och träningen lär sig läsa motståndaren, så kommer man att få ett bra målvaktspel, där man anpassar målvaktens possition utifrån vad motståndaren kan tänkas göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s