Lektion 11 – Bulldozern

Bordshockeyskolan är välbesökt och jag hoppas att den kommer att ge goda resultat, med fler som är ute på tävlingarna runt om i Sverige. Inte bara i Sverige föresten. Det är flera som är med på lektionerna även från andra länder. Varje lektion eller en del av dem. Det spelar ingen roll i vilken ordning man gör lektionerna, men det finns en viss tanke med att de är numrerade. Grunderna först givetvis och sedan byggs det på med nya varianter som bygger på de tidigare. I alla fall en hel del av lektionerna har en tidigare lektion som grund. Så gör dem helst i nummerordning.

Nu till dagens lektion. En gång i tiden så fick man helt enkelt inte göra denna framspelning. Den var förbjuden enligt reglerna av den enkla anledningen – ->  Motståndaren kunde inte stoppa den!

Nu är den åter igen helt ok att göra och alla de regler som fanns angående passningsvägen mellan högerbacken och centern är borttagna. Tack och lov för det. Dessa regler gav upphov till en om annan osämja bland spelarna, så när Jerry Wikström tog fram en prototyp på en lite annorlunda spårdragning så kunde helt plötsligt vänsterbacken gå in och bryta passningen mellan högerback och center. Hurra!

Läs mera…..>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s